قمر الليل
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتعريف نفسك الينا
بالدخول الي المنتدي اذا كنت عضو او التسجيل ان لم تكن عضو
وترغب في الأنضمام الي أسرة المنتدي
التسجيل سهل جدا وسريع
وتذكر دائما أن باب الأشراف مفتوح لكل من يريد
فالمنتدي بحاجة الى مشرفين

ادارة المنتدي


منوع
 
الرئيسيةاليوميةبحـثالتسجيلدخول
لأنـنـآ نـعـشـقِ التـميز والـِمُـِمَـِيّـزِيْـטּ يشرفنـآ إنـظمـآمڪ معنـآ فيـے مـنـتـديـآت قمــر الليــل أثبـت تـوآجُـِدڪ و ڪـטּ مـטּ الـِمُـِمَـِيّـزِيْـטּ..!
- - --^[ أﮬ̲̣̐ــلْآً وْ سْـــﮬ̲̣̐ـلْآً بْـڪْمْ فْـيْ مْنْـــدْيْآتْ قــمر الليـل ]^-- - -
مْـنْـتْدْيْـآتْ قمـــر الليـل تْـرْحْبْ بْـڪْمْ أجْــمْلْ آلْتْـرْحْـيْبْ وْ تْتْـمْنْے لْـڪْمْ وْقْتْآ سْعْيْدْآ مْلْيْئْآ بْآلْحْبْ ڪْمْآ يْحْبْه آلْلْه وْ يْرْضْآﮬ̲̣̐ . ـأﮬ̲̣̐ـلْآ بْـڪْمْ فْيْ ﮬ̲̣̐ـذْآ آلْمْنْتْدْے آلْمْبْآرْڪْ إنْ شْآء آلْلْه ... إدْآرْةْ آلْمْنْتْدْے

شاطر | 
 

 حلويات صينية خطوة بخطوة بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زائر
زائر
avatar


مُساهمةموضوع: حلويات صينية خطوة بخطوة بالصور   الخميس مارس 06, 2014 6:10 am

حلويات صينية خطوة بخطوة بالصور
*********************






صينيه كنافه بالقشطه

المقادير:



كيلو كنافه

علبتين قشطه

227 جرام زبده

2فنجان سكر

2 فنجان ماء

م**رات مطحونه ( اختيارى)

الطريقه :



قطعى الكنافه قطع صغيره





ضعى الزبده على نار هادئه و اتركيها حتى تسيح



ضعى الزبده على الكنافه و قلبى جيداااااا



ضعى نصف مقدار الكنافه فى صنيه و اضعطى عليها جيدااااا



ضعيها فى الفرن حتى تصبح ذهبيه اللون



فى هذه الاثناء حضرى القشده و ضعيها فى اناء



اضيفى اليها ملعقتين من الماء البارد



ملعقه من المكسرات المفرومه جيدااا



تخلط جيداااااااا



نخرج الكنافه من الفرن



نضع عليها القشده المجهزه



تاكدى من تغطيتها كاملااا بعيدا عن الحواف



ابدىء بوضع الطبقه الثانيه من الكنافه



تاكدى ان الوجهه كاملاا مغطى جيداا بالكنافه



اعيديها مره اخرى الى الفرن حتى يصبح لونها ذهبى





لعمل القطر او الشربات ضعى 2 كوب من السكر



عليهم 2 كوب من الماء



ارفعيهم على النار



استمرى فى التقليب حتى يذوبواا و يبدأ يتماسك قليلااا

طبعا يمكن استخدام الليمون لمن تفضل

اتركيه يبرد



اخرجى الكنافه من الفرن عند تلونها باللون الذهبى



اضيفى اليها الشربات او الشيره او القطراو العسل



تزين بالفستق المفروم و تقدم


بألف هنا وشفا




المقادير:

- بقلاوه ملفوفه
- علبه جلاش
- مكسرات مشكله حسب الرغبه
- سمن سايحه
- عسل"اللي هوا الشيره"

الطريقة:

- نفرد ورقه جلاش و ندهنها بالسمنه و بعدين نحط عليها ورقه تانيه و ندهنها بالسمنه برده
- نحط المكسرات علي طرف الجلاش بالشكل ده
- نلف الجلاش بالشكل ده
- بعد كده كلمه غريبه "نكشكش" الجلاش علشان تنفع نحطها في الصينيه
- نحط ملعقه سمن في الصينيه و نحط الجلاش بالشكل ده لغايه كل الجلاش باشكل ده
- نرش عليها 2 ملعقه سمن و تدخل فرن لمده 45 دقيقه او لغايه ما تحمرالوجه
- بعد ما تطلع من الفرن نحط عليها الشيره"العسل"

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حلويات صينية خطوة بخطوة بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قمر الليل :: الأقسام الإجتماعيه :: منتدى مطبخ ليالي القمر-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
» عــذب الكلام ..
من طرف ♥MOHAMED♥ الخميس مارس 08, 2018 3:29 am

» هنــا مدونتي M
من طرف ♥MOHAMED♥ الأربعاء أبريل 12, 2017 11:06 pm

» اهلا و سهلا هاجر اصالة
من طرف ♥MOHAMED♥ الأحد فبراير 12, 2017 5:54 pm

» مهما كانت حالتك
من طرف ♥MOHAMED♥ الثلاثاء نوفمبر 15, 2016 9:09 pm

» عجينة بيتزا هت
من طرف ♥MOHAMED♥ الأحد مايو 08, 2016 5:30 am